mätt och belåten

nu är jag mätt och belåten tjej på pettersberg i västerås! jag gjorde makaronipudding med köttfärs och bacon..otroligt gott måste jag säga att de vart :)

nu är jag trött efter allt spring och cyklande och lagande. så nu blir de en film. just nu så saknar jag någon otroligt mycket att ha brevid mig..de känns lite tomt om jag ska vara ärlig! :/ men de kommer väl de också nån gång!

i morgon åker jag i väg med ungdomarna från Highlife tillsammans med ett gäng från lifecenter som är i från samma ställe som highlife dock. jag kanske ska förklara vad highlife är, de är en grej som lifecenter brukar ha på fredagar där man kan hänga och ha roligt och umgås dock finns de olika team som man kan vara med i =)
jag har varit med en gång och de var jätet kul! :)

Blessings & Piiz

Frågesport!


Bibeln:
1:Adam och Eva hade 3 söner. En hette Set. vad hette de andra 2?


2:Vad hette sonen till Adam och Eva som dödade sin egen bror?
     


3: Vilken är den första boken i Gamla Testamentet?
A:Jesaja
B:Matteus
C: första Moseboken
D: Samuelsboken
E: jousua

MIG:
vad heter jag i efternamn?
A: Grönqvist
B: Sandström
C: Persson
D:Lindberg

Vilket år är jag född och vilken månad fyller jag år?
A: 1988 23 juni
B: 1987 10 oktober
C: 1989 27 juni
D: 1981 10 augusti

Hur många bröder har jag?
A: 1
B: 5
C: 3
D: 7

hur många syskonbarn har jag?
A: 10
B: 5
C: 6
D: 4

Vad heter staden jag bor i nu?
A: stockholm
B: Gävle
C Västerås
D:Söderhamn

Smeknamn
Vilket av dessa namn tycker jag om att bli kallad för?
 A: Lelle
 B: Lisse
 C: Fluffis
 D Liselotte

vad heter skolan jag ska börja på?
A: västeråsskolan
B: västeråshögskola
C: Lifecenter
D: Trainee

att hitta rätt till arbetsintervju!

När man är ny i en stor stad osm jag är så är de inte så lätt att hitta till saker och ting Nyligen så var jag på en arbetsintervju,jag har jag precis kommit innan för dörren till min lägenhet i västerås och klockan 7:30 cyklade jag mot stan.de tar kanske 10 minuter öfr de är nästan bara nedförbackar till stan..de är lite värre hem!

Nåväl! när jag väl är nere på stan och skulle leta efter Stora gatan 34 så cyklade jag efter stora gatan,Men jag hittade inte numret 34,så jag var tvungen att fråga..dom första jag frågade jobbade på vägen och dom pratade inte svenska så då var jag tvungen att prata engelska som dom dock inte försotd sig på..men stora gatan förstod dom...och dom visade mig att jag skulle cykla neråt förbi Gallerian Punkt så de gjorde jag..och jag cyklade och cyklade,sen var jag tvungen att fråga igen,och då sa den personen att ja då har du cyklat för långt,du måste cykla tillbaka...och då gjorde jag de och sen när jag var på samma plats som jag var på första gången så frågade jag en tant vart stora gatan 34 låg..och då sa hon: åk ner här till höger följ bara efter ån så kommer du dit...och då sa jag att de skulle ligga mellan HM och Apoteket och då ändrade hon och sa att de låg åt vänster...
Efter mycket om och men så hittade jag till arbetsintervjun i rättan tid också!

jag tycker att arbetsintervjun gick väldigt bra. Jag fick fylal i några papper om min erfarenhet och utbildningar. sen fick arbetsgivaren ställa några frågor. Hon  frågade mig varför jag just sökte jobb på halvtid och då svarade jag henne att jag skulle gå bibelskola på halvtid. och då sa hon att hon vart jätte nyfiken och började fråga lite saker om bibelskolan jag skulle gå på=) så de var roligt att få kunna berätta lite grann om den =) sen frågade hon även om jag hade någon släkt här eller vänner som jag kände..och då sa jag att jag har lärt känna några stycken på lifecenter =)

nu är jag hemma och ska dricka kaffe och lata mig ett litet tag innan jag drar i gång med fönsterputsning! jag såg att dom var äckligt smutsiga! inge roligt och ha smutsiga fönster direkt!

Blessings & Piiz

dags för natten =)

ja då är dagen till ända i morgon är de en ny dag med arbetsintervju 8:30! känns verkligen spännande =)

God natt alla kära bloggare!

Blessings & Piiz

i förväntan!

Jag sitter här i förväntan på att saker och ting kommer att ordna upp sig till slut! jag kan inte tänka mig att de inte gör de...vet ni varför? för jag tror på Gud,och för Gud är absolut ingenting omöjligt!
om ni inte vet vad ni ska ta er till eller om ni känner att de inte kommer att ordna sig,så tänk på att Gud aldrig lämnar er! :)

ta mig som exempel!
Jag sökte till Lifecenters Bibelskola i västerås på 7 månder sedan och några veckor senare får jag ett mail där de stog att jag kommit in! och när jag fick reda på de så började jag leta lägenhet och jobb och allting men fick ingen napp på någonting! kan ni fatta vad frusterande...och tiden gick och de var nästan två veckor kvar tills jag skulle flytta till västerås och jag hade fortfarande ingen lägenhet eller jobb! då började jag fundera om jag skulle ringa till dom som har hand om bibelskolan och säga att jag kan inte börja på eran bibelskola för jag har varken jobb eller lägenhet att bo i. och de var så jobbigt att ha den tanken i huvudet,den snurrade dag och natt..hur ska jag göra? och om jag får jobb så har jag fortfarande ingen lägenhet eller om jag får lägenhet och inte har ett jobb hur ska jag då klara av hyran?
jag vart ganska deprimerad utav själva tanken att säga till dom på lifecenter att jag inte kunde börja.
Dock hade jag jobb i Gävle som barnvakt till två killar,men de hjälpte ju inte mig så värst mycket...men en dag när jag jobbade hos dom och vi var i en park som heter Bourlongenskogen så ringer de en man som säger

hejsan! söker du lägenhet? jag har en lägenhet här som jag hade tänkt och sälja men jag vill gärna hyra ut den till dig!

WHAAT! skrek jag ut! är de sant! jag kunde knappt tro mina öron..en lägenhet i västerås! jag var tvungen att sätta mig ner och andas annars hade jag svimmat av tror jag. Men jag tvekade inte en ända sekund på att säga JA! jag tar den!

jag flyttade till västerås och sitter i min lägenhet och har fortfarande inget jobb!..utan jobb får man inga pengar och utan pengar kan man inte äta eller betala räkningar och hyran...men i går när jag tittade på arbetsförmedlingens hemsida så hittade jag ett jobb i västerås som jag sökte på..jag tänkte att de var värt att kunna söka.men jag har ju sökt nästan 100 jobb på 6 månder och ingen har hört av sig. men jag skickade in mitt CV och skrev lite grann om mig själv.
och i morse så ringer telefånen från ett nummer jag inte känner igen, jag svarade yrvaket och de var jobbet som jag sökte på i går som ringde,och hon som jag pratade med ville ha in mig på en arbetsintervju redan i morgonbitti 08:30!

tappa inte modet om du söker jobb eller lägenhet! allting ordnar sig! du måste bara tro och lita på de=)

nu sitter jag här i min lägenhet i förväntan för i morgon:) jag kan inte säga att de där var tur utan jag säger bara att de är gud i allt! GUD GENOM ALLT!

blessings & Piiz

jag måste lära mig!

alltså seriöst! jag måste lära mig bussarna här i västerås,men jag vet att de måste ta sig sin tid att lära sig allting nytt...men nu så rnigde en tjej från ett jobb jag sökte i går och hon sa att själva kontotret är nere på stan men sen när man ska jobba så ligger de nere vid hagsta någonting..och då är min fråga! vart ligger hagsta? jag får nästan fråga ellinor om de när hon kommer hem från jobbet :)

men tids nog så kommer jag att lära mig bussarna och tiderna :P

de var en tjej som ringde om ett arbete som jag sökte på i går och som frågade mig om jag ville komma på arbetsintervju i morgon..och då sa jag självklart ja att jag kunde 8:30 super bra tid tycker jag :)
och sen när jag gick in på min mail så ser jag att hon har skrivit : de är jobbet skulle passa dig jätte bra med dina tider" alltså WOW! måste jag bara säga...jag kan inte säga mer än att de är är GUD!
Ni kankse inte tror på Gud..Fine...men de gör jag=) för jag kan inte säga att de är var ett sammanträffande eller bara ren tur..nej..tur är när man vinner 20 kronor på lotto..jag säger att de här är ett svar på mina böner :)

bara så ni vet :P

Blessings & Piiz

roligt kväll=)

de har varit en roligt kväll tillsammans med Ellinor...vi satt och pratade om välsignelse...och jag berättade att jag kände mig så välsignad för allt som har hänt. sen började spåra ur ganska rejält...men de var ganska kul vi började skratta och sen började gå ännu mera i styr...

jag berätta att en gång när jag satt i kyrkan så var den en man som satt bakom mig som var blind..och den här mannen andades ganska tungt...och helt plötlsigt så slutade han att andas tungt...jag menar att han slutade andas..och att hjärtat stannade på honom under en predikan..och sen några sekunder efter så vart de ett sånt djupt andetag så de ekade i hela kyrkan...och de tyckte jag var ganska läskigt...sen när han skulle gå in till fika rummet så gick han med sin stav och sen helt plötsligt ramla han i hop mot väggen och dog :O men efter några sekunder så kom andingen tillbaka...jag vet ju inte om han dog helt och hållet..men jag vet att hjärtat stannade på honom i alla fall...

sen började Ellinor berätta där hon jobbade och då så sa hon tänk om man skulle städa på akuten och de kommer in med en person som har tappat huvudet eller ett ben har ramlat av...då kunde liksom inte jag hålla mig för skratt de lät så roligt när hon sa...sen började vi skämta om de lite grann..haha=)

att någon ställer sig i kyrkan och skriker HALLELUJA! och sen PLOPP så ramlar huvuvdet av och sen säger huvuvdet: älskling kan du ta upp mig..jag har tappat huvudet igen...
ja som ni hör så var de ganska grova skämt vi kom upp med...men jag tror mycket för att vi var lite trötta båda två :)  hon har jobbat och jag har sprungit,ut och gått cyklat handlat städat och ja gjort en massa saker..så de blir lätt så att de drar iväg :)

dagen är till ända och den är fullbordad tycker jag=) idag har jag lagat spagetti och köttfärssås=) otroligt gott =)  tror de blir korvstroganoff i morgon:)

de jag sitter och funderar på är att man jag måste börja ha en rutin i mitt liv att jag går upp en viss tid och äter frukost en viss tid och lunch mellis och sen middag? jag måste börja planera lite sånt tror jag =)

hoppas ni har haft en bra dag och att kvällen blir fortsatt trevligt=)

Blessings & Piiz

sommar i Bästerås! :)



HJÄLP! :P

Ni som känner mig vet att jag bara avskyr småkryp,spindlar och allt som hör till...jag klarar seriöst inte av småkryp!

igår när Ellinor var här så var den någonting på fönstret som flög om kring och jag öppnade fönstret och tänkte att den lilla äckliga saker skulle flyga ut ur min lägenhet och plötligt bara försvann den och då tänkte jag att den flög ut..och jag vart ganska lättad i mig själv..för jag tyckte att den såg äcklig ut.
Jag gick till köket för att hämta mera kaffe till mig och Ellinor som hon hade köpt till mig som inflyttningspresent :) vilket jag vart jätte glad över=)

hur som helst så satte vi oss i vardagsrummet och prata om lite olika saker och berättade fjäll-historier som hade hänt i fjällen och värsta vurpan som hände. till slut så sitter hon och tittar uppåt och då tänkte jag : va nudå? och jag frågade henne: vad hon tittade på...sen så säger hon: vad har du i håret?

och jag vart ju som galen..jag flög upp ur soffan och skrek för full hals TA BORT DEN TA BORT DEN!!!!! de var till och med så att Ellinor vart rädd..men de förstår jag nästan så som jag skriker och blir helt knäpp..de var de krypet som flög i fönstret som hade satts sig på min lugg!!!!  seriöst så höll jag på att svimma av för jag trodde att de var en spindel som hade satts sig i mitt hår och jag har en fruktansvärd spindelfobi så de inte är sant..ser jag en spindel då skriker jag.

stackars ellinor vart ju jätte rädd när jag skrek sådär...men jag klarar inte av sånt där!

förlåt ellinor men jag måste bara lägga ut ett inlägg om denna händelse...jag tyckte faktiskt de var ganska rolig i efterhand :P

lite tankar

som jag skrev i förra inlägget så pratade jag om att ha olika åsikter..om ni inte förtod själva poängen med inlägget så förklatrar jag den gärna här.

de jag menade var alltså om man har samma åsikt om allting om saker hela tiden så behöver man ju kanppt prata med varandra...för man vet redan att just dom personerna eller den personen tycker som du/dom/ jag och de tycker jag låter ganska tråkigt faktiskt om jag får säga vad jag tycker..ni kankse tycker ja men de är väl ganska bra så slipper de bli bråk om saken?
Nej de är faktiskt inte så bra att man har samma åsikt hela tiden om varenda sak som händer och som man tycker...faktum är att om man har de så lär man inte känna varandra så speciellt br som kompisar,sambos,pojk eller flickvän,man och fru....tänk om alla skulle komma överäns med att ha samma åsikt..så skulle inte jag vilja leva mitt liv.

när jag får en man så vill jag att vi ska ha olika åsikter om vissa saker inom vårat äktenskap..men sen tycker jg absolut att de är bra om man kan kompremissa och mötas på mitten..och vissa saker kommer man överäns med som stämmer in på vad man tycker personligen.
Sen om man tycker olika de är inte hela världen...faktiskt. du tycker en sak och jag tycker en annan..men bara för att man tycker olika som människor och som individer så blir man ju inte mindre värd som människa bara för de..

har man olika åsikter så kan man prata med varandra..och när man pratar med varandra så lär man känna varandra och hör vad dom tycker om vissa saker.

jag hoppas ni förstår vad jag menar med dom här två inläggen....man tycker olika man har olika åsikter..de gör oss till människor!

Blessings & Piiz

att ha olika åsikter

man måste ha olika åksiter om saker och ting..alla kan inte hålla med om samma sak..jag har en åsikt om en sak och andra har en åsikt om en annan sak som kankse jag inte tycker likadant på...men att ha olika tycker jag är bra. för då kan man diskutera olika saker och sen kan man komma fram till någonting...ibland så kommer man inte fram till någonting och då är de så..finns inget man kan göra...sen perosnligen så tycker jag att man måste kunna få säga de man tycker och tänker inom ett visst område som man kanske har olika åsikter om just den saken.

oavsett om man har en åsikt om en grejj och den andra personen tycker " ja men du är ju dum som tycker så" eller de är dumt att tycka och tänka så" eller ni förstår...bara för att man har olika åsikter betyder inte de att man är mindre värd som människa. man kan INTE tycka lika hela tiden...thats life! man är inte mindre värd för de...

jag tycker de är bra att vi har olika åsikter om saker och ting..som till exmepel på min logg där de vart nästan 70 kommentarer bara för att jag tittade på benny hinn...där såg man att oavsett vad som skrev så hade vi olika åsikter om benny hinn, och jag tycker de är bra att vi har olika åsikter om honom...för jag kan inte tycka likdant som en annan människa..jag går efter min egen uppfattning om människor och dom jag möter. sen kankse är de en annan som har en anna åsikt om människor dom möter..då är de så..inget jag kan göra någonting åt.
dom tycker vad odm tycker och jag tycker de jag tycker...klart man kan diskutera och prata om saken och kankse till slut mötas på mitten ...men ibland så går inte de..då är de bara att konstatera att såhär tycker jag och sådär tycker du...inget fel på de.

vi är bara männsiskor på den här jorden och som Gud har skapat så unika. men bara för att vi är unika så behöver vi inte vara lika varandra i vårat tankesätt eller hur vi lever. men alla är fortfarande lika värdefulla oavsett vilke åsikt dom har i livet=)

Blessings!

debatt på facebook och benny hinn

I går så skrev jag på facebook att jag tittade på Benny Hinn på webbtv på europakonferansen i uppsala och de började med en kommenatar som de stod att " de skulle inte jag gör om jag vore du" och sen få fortsatte de..och alla som skrev hade olika åsikter om benny hinns tro på Gud och hand förkunnande om evangeliet.

jag kan förstå på ett sätt varför folk reagerar på benny hinn för att i lördags så vart de en konstigt predikan som jag hörde och som jag läste på ulf ekmans blogg där han bad om ursäkt för Benny Hinns predikan och han tog ansvar..och de var många under predikan som tyckte att Ulf Ekman skulle bryta predikaningen och ta bort benny hinn därifrån. Men de gjorde han inte uatn han gick upp på scenen efter predikan och sa: Ni har hört mycket i dag, Gå hem och läs  bibeln och ta de som känns rätt.

jag tyckte de var bra sagt utav honom för att de betyder att han också vartchockad över benny hinns predikan och att han inte höll med benny hinn. samtidigt som de var otroligt bra helande möte på söndagen och alltign var jätte bra =)

jag hade tänkt och prata med några lifecenter som var där i lördags och lyssnade på honom och fråga vad odm tycker och tänker om detta. för personligen så tycker jag att de är intressant att höra andras åsikter om saker och ting. men man behöver tycka likadant varje gång.

nu är de dock snart sängdags! Ellinor har varit här också=) jätte kul hon kom med kaffe i dag..AWESOME! tack ellie! U ROCK=)

God natt! Blessings & Pizz

ringklocka som låter högt och en ny ytterdörr i höst=)

alltså de var mig en dörrklockan att låta högt! seriöst! man blir ju döv!
i morse så kom de en gubbe som skulle byta namnskylt på dörren så att de blev mitt namn på dörren, och när han plingade på så höll jag på att bli döv,han plingade inte bara en gång utan flera gånger...jag menar hallå! WHAT! jag hör första gången! hujedmej! den där ringklockan tycker jag inte om måste jag säga!

en annan rolig grej är att jag ska få en ny ytterdörr till hösten=) AWESOME!

de tar tid!

de tar verkligen tid att vara avslappnad och att hitta sin plats i saker och ting och  på ett nytt ställe känner jag. jag sitter i min lägenhet på pettersberg i västerås och tänker...jag måste söka jobb? jag söker och söker och söker överallt och hoppas på napp någonstans. men dock kan de bli svårt att få jobb här i västerås.

Men vet ni vad! jag är kristen och jag tror på Gud så jag tror att bara om jag litar på honom och förtröstar på honom så tror jag att allting kommer att ordna sig till slut!
de tror jag på och sen får ni tro och tycka vad ni vill de bryr jag mig inte så mycket om! =)

jag längtar tills på fredag också för då ska jag och några till på lifecenter åka till uppsala och lyssna på joacim lundqvist i livetsord! kommer bli AWESOME!
i lördags när mina föräldrar kom så tänkte jag att "hjälp mig!" jag vart liksom rädd på något vis..konstigt nog..samtidigt som de kändes grymt bra på ett annat sätt...som ni ser så har jag balande känslor här men jag tror att de kommer bli bättre så småning om när allting får sjunka in och bli en del av mig..för just nu så är de upp över örorna på mig och jag kan inte tänka klart ännu.

jag har fått jätte härliga kompisar i lifecenter och dom är så välkomnande och glada och positiva..de är dej ga tycker om med lifecenter att dom inte gör någon skillnad på människor och alla är välkommna precis som vi är! hur vi än mår vart vi kommer ifrån eller vad vi än gör så är vi välkommna=) och de känns tryggt!

Blessings & Piiz

flyttlass=)

idag kommer mina föräldrar med flyttlasset från söderhamn till min nya hemstad västerås. jag har sovit första natten i lägenheten på en luftmadrass och jag tycker de gick ganska bra ,men dock hade jag svårt att sova istället,de ekade i hela lägenheten om man rörde på sig de minsta och sen tyckte jag att de var så grymt varmt också. Den här lägenheten blir alltså riktigt varm=)
Jag har också fått reda på att jag både förmiddags och eftermiddags sol. förmiddagssolen ligger på framsidan ,men de förstår ni kankse själv :P och på eftermiddagen lyser solen direkt in i vardagsrummet :) men jag tycker om solen och de är ju bara att öppna fönstret om de blir varmt =)

att sova på luftmadrass är väl ingen hitt i en ny lägenhet, jag tycker om att sova på luftmadras när man ska tälta och campa,men jag hade liksom inget val känner jag =) men allting gick bra och jag överlvde en natt =)
idag kommer alltså mina föräldrar med en vagn som som har packat i alla mina saker..säng tv,en stor hylla,skrivbord,vardagsbord,köksbord med stolar,kort på barnen är ett måste för mig,andra tavlot att hänga upp,böcker ...ja hela rubbet ska med...till och med kläder ska jag ha också :P

jag sitter och lyssnar på Simon Ådahls nya skiva  "LARM" en otroligt bra skiva som han har gjort=) om ni inte har den skaffa den på en gång! de är en skiva ni inte villa missa och lyssna på..när ni har lyssnat på hela skivan kan ni inte sluta lyssna på den=)
 sen kan jag rekomendera Simon och franks Ådahls skivor som dom sjunger tillsmmans..." dags att leva" och " de friska vattnet" också väldigt bra skivor. dom har hjälp mig mycket i svåra stunden i mitt liv=)

i morgon ska jag på lifecenter i västerås, lifecenter är en kyrka utanför stan ca 7 km från där jag bor. de är josef barkenbom som ska predika i morgon och innan blir de förfest innan mötet=) kommer bli AWESOME.
jag kommer berätta mer om lifecenter i västerås!

Blessings!

VÄSTERÅS! <3

Ja då sitter man nu i sin nya lägenhet på 38 kvm =)
jag tog tåget från söderhamn till uppsala och bytte till buss där till västerås=) alltså jag kan bara inte fatta de!
allting har bara ordnat sig som på räls=) och de är bara Gud i de!

de är ca 10 meter till ica så här blir man inte överansträngd av att handla :P jag tycker att de känns så otroligt bra och lägenheten ligger  på ett sånt bra läge. De är nära natur och nära till affären och löpningsbanan är alldeles brevid vägen=)

just nu så får jag sitta på golvet tills i morgon för då kommer mina föräldrar med flyttlasset till lägenheten=) men vad gör väl de! INGET! när man är så glad som jag är så tänker man inte på att man ska sitta på golvet och sova på en luftmadrass en natt=)

När jag bodde i Gävle i ett år så fick jag bo i ett litet rum utan kök och spis..men nu! NU HAR JAG KÖK!  jag kan äntligen laga riktig mat och jag kan bjuda hem kompisar och ha de gött tillsammans med dom utan att behöva trängas =)
men jag är glad för de lilla jag har..jag kan inte har så mycket pengar att leva på,men de gör inte mig någonting=)
bara jag har hälsa och kärlek i mitt liv =) och framför allt så har jag Gud i mitt liv som leder mig och hjälper mig när de känns tungt!

den är stunden helt helt underbar!

de kommer att komma bilder från området jag bor i inom kort så då får ni checka tycker jag =)

blessings & piiz

RSS 2.0